Digmon Roovers

“Eigenlijk ben ik een drummer op gitaar die baslijnen speelt”
Digmon is geboren op 30 november 1968. Op 8 jarige leeftijd begint hij met gitaarspelen. Na twee jaren klassiek les te hebben gehad krijgt hij les van zijn oudste broer. Als tiener ontdekt hij muziekstijlen als: Funk, Soul en Reggae. Op 16 jarige leeftijd speelt Digmon in zijn eerste band. Verschillende bands volgen waar hij zowel gitaar, drums als basgitaar speelt. Na een jaar milieukunde te hebben gestudeerd wordt hij toegelaten tot het conservatorium in Groningen, waar hij lessen volgt bij Jan Kuiper. Wanneer hij 22 is komt Digmon terecht bij de reggaeformatie Johnny Baby & The Liberators waarmee hij in binnen en buitenland speelt. Tegelijkertijd richt hij de formatie Jamesz op. Hier legt Digmon de basis voor het basspelen op de gitaar.

Jamesz:
Na jarenlang in Jazzcafé de Spieghel in Groningen te hebben gespeeld wint Jamesz in 1999 de solistenprijs van het Nederlands Jazzconcours. In 2000 winnen ze de Dutch Jazz Competition en brengen zij hun tweede album genaamd ‘Fatuh’ uit. Ze spelen o.a. op het North Sea Jazz Festival en festivals in Tunesië, Duitsland en Costa Rica. In de groep Jamesz ontwikkelt Digmon het basspelen op een steel string gitaar.

Five Great Guitars:

Mede dankzij zijn basspel op de gitaar wordt Digmon gevraagd voor de Five Great Guitars. Met hen doet hij vanaf 2003 tot op heden verschillende tournees langs de Nederlandse theaters.
In 2006 wordt Digmon uitgeroepen tot: ‘De meest funky bassist op de gitaar’. Ook krijgt hij de bijnaam: ‘De Groovediesel van het Noorden’.


Muziekonderwijs:
Naast het spelen in verschillende formaties is Digmon werkzaam als gitaardocent bij het Kunstencentrum De Klinker in Winschoten. Hij is Oprichter en Executive Director van het Groningen Guitar College, heeft een bloeiende lespraktijk en is RGM-Practitioner.
Digmon geeft verschillende cursussen, workshop en masterclasses, waaronder de cursus: Gitaar in de Klas.

www.digmonroovers.com